tisdag 31 augusti 2010

Fyra viktiga vägval


Vi socialdemokrater väljer jobben och välfärden, istället för ökade klyftor. Vårt mål är att Sverige ska vara ett möjligheternas land för alla, där var och en – oavsett bakgrund – får chansen att förverkliga sina drömmar.

I fyra år har de rikaste gynnats när skatterna har sänkts på lånade pengar. Samtidigt sägs personal upp i skola och sjukvård och arbetslösheten har vuxit.

Valet den 19 september blir ett avgörande vägval. Ska vi ha fyra år till med skattesänkningar för de mest välbeställda eller ska vi ha ett Sverige där vi använder resurserna för att skapa fler jobb och bättre välfärd?

Socialdemokraterna väljer jobben och välfärden.

1. Fler jobb

Sverige ska vara ett konkurrenskraftigt land i full sysselsättning. Vi socialdemokrater vill skapa villkor för exportindustrin, tjänstesektorn, småföretagen och välfärden att utvecklas starkt och anställa fler. Vi vill investera i 100 000 nya jobb, praktik- och utbildningsplatser de närmaste åren.

Socialdemokraterna väljer fler jobb istället för ökade klyftor.

2. Mer utbildning

Sverige ska konkurrera med kompetens, inte med låga löner. Vi vill skapa fler möjligheter att satsa framåt, utbilda sig, forska eller göra karriär – inte färre. Alla tjänar på att människor inte begränsas av bakgrund eller kön. Ju fler som får chansen, desto bättre går det för Sverige. Utbildning är nyckeln till framtidens jobb och konkurrenskraft, men också till människors frihet att forma sina liv efter eget huvud.

Socialdemokraterna väljer utbildning istället för sortering och stängda dörrar.

3. Bättre sjukvård och skola

Vi vill att alla barn ska få den bästa undervisningen i skolan. Vi vill att alla som bor i Sverige ska få del av sjukvård av högsta kvalitet, som finns där när man behöver den och som man får del av efter behov. Vi vill investera för ett rikare liv för våra äldre, och ta bort den orättvisa pensionärsskatten.

4. Minska klyftorna

Vi vill leva i ett välfärdsland där vi delar på risker och möjligheter för att vi alla tjänar på det. Orättvisor löser inga problem.

Socialdemokraterna väljer sammanhållning istället för ett kallare Sverige.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar