tisdag 31 augusti 2010

Rättvis sjukvård behövs!


Vårdval Stockholm har visat sig vara en stelbent reform som bidrar till att öka hälsoklyftorna i Stockholmsregionen. En oberoende utvärdering har konstaterat att den på sikt hotar den medicinska säkerheten.

Vårdval Stockholm innebär att alla läkarbesök ger lika mycket pengar – oavsett om det är en enkel snuva eller en patient med flera komplicerade diagnoser. Ingen extra kompensation ges till mottagningar utifrån socioekonomiska faktorer, trots att vi vet att detta spelar stor roll för hälsan. Det är inte lönsamt i dag för vård­givare att etablera sig i områden med komplicerade vårdbehov.

I Stockholm har vårdvalet lett till fler och mer onödiga läkarbesök bland de bättre bemedlade och drastiskt minskade resurser till missgynnade områden.

Vårdköerna har blivit längre med borgarna vid makten och resurser har flyttas från sjuka och fattiga till friska och rika! Måste det vara såhär?

Nej, det tycker inte vi rödgröna! Det skiljer fyra år i livslängd mellan Stockholms rikaste och fattigaste kommun. Var du bor ska inte avgöra din hälsa. Vi rödgröna vill ersätta Vårdval Stockholm med en ny vårdmodell som är rättvis och tar hänsyn till behoven "Hälsoval Stockholm". Rösta rödgrönt den 19 september!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar