tisdag 31 augusti 2010

Vägval 2010

"Fler jobb och nya möjligheter - Vägval 2010" är ett dokument med socialdemokraternas viktigaste frågor och politiska uppgifter för de kommande åren. När ekonomin växer blir det avgörande vägvalet; ska vi använda resurserna till fortsatta skattesänkningar för de mest välbeställda eller för fler jobb och bättre välfärd.

Socialdemokraterna vill att Sverige ska vara ett möjligheternas land där alla – oavsett bakgrund – ska få chansen att förverkliga sina drömmar. Vi vill bygga ett Sverige som klarar konkurrensen om jobben genom investeringar i kunskap. Då växer ekonomin och fler kan leva rikare liv. Vi ska tillbaka till överskott i de offentliga finanserna. Vi är övertygade om att alla vinner på att vi löser samhällsproblemen och investerar för framtiden tillsammans.

Valets stora konflikt lyder: fler jobb eller fortsatt ökande klyftor. Den borgerliga har valt att öka klyftorna men misslyckats med sin passiva jobbpolitik. Ungdomsarbetslösheten är nu bland de högsta i Europa. Företagen har problem att rekrytera och långtidsarbetslösheten växer. Denna politik vill de fortsätta i fyra år till.

Socialdemokraterna väljer jobben. Vi vill se en ny färdriktning. Vi väljer sammanhållning istället för klyftor. Nu vill vi börja skapa jobben och göra nya framgångar möjliga – för dig och för Sverige. Svenska folket står inför ett vägval i de valfrågor där skiljelinjerna är som tydligast:

  • Fler jobb istället för ökade klyftor
  • Mer utbildning istället för sortering och stängda dörrar
  • Bättre välfärd åt alla går före fortsatta stora skattesänkningar
  • Sammanhållning istället för ett kallare Sverige

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar