fredag 1 oktober 2010

Rödgrön kvinnokraft

Lördagen den 18 september var vår gemensamma insändare om Rödgrön Kvinnokraft publicerad i LT och finns att läsa här.

Rödgrön kvinnokraft

Mindre jämställt. Den borgerliga regeringen har gjort Sverige mindre jämställt. Högern har drivit igenom en politik som cementerar gamla könsroller.

Relaterat

Politiken har slagit hårt mot kvinnors möjligheter att förverkliga sina liv och livsdrömmar. Gapet mellan mäns och kvinnors inkomst har ökat med mer än 1 000 kronor i månaden under borgarnas styre. 60 procent av högerns skattesänkningar har gått till män. Och dessa skattesänkningar har inneburit nedskärningar i kvinnodominerade yrken. På ett år har antalet anställda i kommuner och landsting blivit 25 000 färre. Nedmonteringen av sjukförsäkringen har lett till att tiotusentals sjukskrivna har utförsäkrats, en majoritet av dessa har varit kvinnor.

Om de rödgröna vinner valet kommer Sverige få en regering som verkar för ett jämställt Sverige och minskar den klyfta mellan kvinnor och män som högerregeringen har skapat. Vi rödgröna vill skapa ett jämställt arbetsliv och därför är det viktigt att alla de kvinnor som i dag arbetar ofrivillig deltid, får rätt till heltid. Vi vill se till att alla som arbetar deltid ska ha en heltid i botten, och kunna öka sin arbetstid när de själva vill. Så vill vi ha det både här i Södertälje och i resten av landet.

Barnomsorg på obekväm arbetstid, som vi redan i dag erbjuder här i Södertälje, tycker vi alla landets kommuner ska erbjuda för att underlätta för alla de föräldrar som har oregelbundna arbetstider. Ensamstående föräldrar, som är flest kvinnor, ska slippa gå till välgörenhetsorganisationer eller till kyrkan för att klara sig.

Andra viktiga välfärdsreformer som vi rödgröna går till val på är: Maxtaxan i förskolan ska sänkas med 29 procent. För första barnet ska man betala max 900 kronor. Lärartätheten i skolan ska öka till minst 9 lärare per 100 elever.

Våra partiledare/språkrör står redo att bilda en regering som kommer satsa helhjärtat på jämställdhet! Här i Södertälje är vi många rödgröna kvinnor som tillsammans är redo att kämpa för ett jämställt och rättvist Södertälje! Rösta för jämställdheten – rösta rödgrönt!

Anna Bohman (S)
Isabell Flygare (V)
Jenny Konradsson (MP)
Rose-Marie Jacobsson (S)
Kerstin Pettersson (V)
Kerstin Norman (MP)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar