fredag 9 juli 2010

Tage Gripenstams luftpastej


Den 18 juni hade Tage Gripenstam en insändare I LT som man kan läsa här. Där han förvånande nog går emot sin egen partikamrat och kritiserar förslaget till nya bidragsregler för Södertäljes föreningsliv. Trots att förslaget tre månader tidigare hade antagits av en enig Kultur- och Fritidsnämnd, där även hans partikamrat från Centern röstade för förslaget. Därför har vi som varit Kultur- och fritidsnämndens företrädare i arbetsgruppen för bidragsöversynen, Anna Bohman (S), Ulf Sundblad (M) och
Jan Strannerud (V), idag ett svar på Tages stolliga utspel på LTs debattsida, som du även kan läsa här.

I över två år har Kultur- och Fritidsnämnden genomfört en gedigen översyn av kommunens bidragsregler för att få ett rättvisare, modernare och enklare system som bygger på en ökad dialog mellan kommunen och föreningarna.

Under denna tid har vi haft många möten med föreningslivet som bidragit med mycket värdefulla synpunkter. Många av Södertäljes föreningar har också varit aktiva och svarat skriftligt när förslaget varit ute på remiss.
I ett års tid har alla kunnat läsa förslaget till nya bidragsregler. Vi andra partier har haft interna diskussioner om bidragsreglerna på våra medlemsmöten för många månader sedan. 


Döm då till vår förvåning när Tage Gripenstam i LT (18 juni) hävdar att han fått ta del av förslaget bara någon dag innan det ska upp på kommunstyrelsen! När kultur- och fritidsnämnden tog beslutet med fullständig enighet i mars! Och när alliansens representant i arbetsgruppen löpande under arbetets gång fört samtal med Centerpartiets representant i kultur- och fritidsnämnden, som helt ställer sig bakom förslaget.

Då frågar man sig hur det egentligen står till med interndemokratin inom Södertäljecentern? 
Eller med Tages intresse för att lyssna på sina partikamrater? 
I det här fallet borde Tage lyssnat på sin partikamrat Åke Kärnlöf i nämnden som känt till ärendet sedan länge och röstat för det. 


Tage hävdar felaktigt att små föreningar som inte är idrottsföreningar kan drabbas, han har helt missat att dessa föreningar omfattas av en avtalsmodell i det nya förslaget. Och Tage har inte heller förstått att åldersspannet behålls upp till 25 år för de föreningar som inte är idrottsföreningar. För idrottsföreningarna anpassas åldersgränserna i förslaget till RF:s egna åldersspann som idrotten själva beslutat om, bland annat för att motverka för tidig specialisering!


När man är så illa påläst som Tage Gripenstam och dessutom har missförstått stora 
delar av förslaget är det synd att han fem i tolv går ut och kritiserar ett förslag som han har haft all tid i världen att tycka till om och kunnat påverka. Ett förslag som en enig nämnd, från höger till vänster ställt sig bakom! 
Men inte Tage inte – han kör ett eget solorace – som leder rakt ner i diket!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar