söndag 21 mars 2010

Teresa Fabik är Årets Feminist!


Vi är mycket stolta och glada över att filmregissören Teresa Fabik har tilldelats utmärkelsen "Årets feminist"! Vi S-kvinnor i Södertälje nominerade Teresa som är uppvuxen i Södertälje, till detta nyinstiftade pris, som S-kvinnor i Stockholms län delade ut lördagen den 20 mars.

Vi tycker att Teresa verkligen är värd utmärkelsen Årets Feminist då hon är en mycket duktig kvinnlig filmregissör i en mansdominerad bransch, som gör väldigt bra filmer på brännande och angelägna teman. I sina filmer lyfter Teresa Fabik fram frågor om jämställdhet och normalitet och kommer med svidande kritik mot både de skönhetsideal och den könsmaktsordning som unga tjejer idag konfronteras med.

År 2004 gjorde Teresa sin första långfilm ”Hip hip hora!” som hon fick priserna Drömfångaren och Canal+award för. Under hösten 2009 hade Teresas andra långfilm ”Prinsessa” biopremiär i Sverige. Filmen Guldbaggenominerades 2010 i priskategorierna bästa film, bästa regi och bästa manus. Filmen visades den 8 mars under Södertälje kommuns firande av den Internationella kvinnodagen.

Grattis Teresa Fabik du är en viktig feministisk förebild!

Anna Bohman (S) ordförande S-kvinnor i Södertälje

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar