onsdag 30 juni 2010

Kulturupproret – vi som vill att LT ska bevaka kulturlivet i Södertälje!


Som jag skrev i mitt blogginlägg den 28 maj "Stå upp för kulturbevakningen!" tycker jag det är tragiskt att LT inte längre tar sitt ansvar som lokatidning och bevakar kulturen i stan ordentligt. Jag funderade på om man borde bilda en Facebookgrupp för att tillsammans få LT att tänka om. Och sagt och gjort så skapade jag en sådan grupp: Kulturupproret – vi som vill att LT ska bevaka kulturlivet i Södertälje! Vi är redan 235 personer som står upp för kulturen och kulturbevakningen i stan! Välkommen med du också!

Kulturen är något av det bästa vi har i Södertälje!

Vi har ett rikt kulturliv, många människor är engagerade inom kulturen och vi har många aktiva kulturföreningar. Vi har både bredd och djup!

Men tyvärr har LT efter att ha genomfört läsvärdesundersökningar bestämt sig för att Södertäljeborna inte längre vill läsa om kultur eller recensioner och har därför dragit ner på sin kulturbevakning.

I den här gruppen samlas vi som inte bara vill läsa om det elände och de brott som begås i Södertälje. Vi tycker att LT som lokaltidning har ett stort ansvar att även skildra det positiva som sker i vår stad, där det som sker inom kulturens område är en viktig del.

Den här gruppen är helt opolitisk. Vi välkomnar alla människor oavsett var de står politiskt i andra frågor, som tycker att LT ska tänka om och åter satsa på en väl fungerande kulturbevakning. Vi tycker kulturen och Södertäljeborna förtjänar en lokaltidning med reportage, debatt, porträtt och recensioner om kultur!

/Anna Bohman, barnsligt förtjust i kultur i olika former

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar